JENS S. HØJLAND

Mit navn er Jens S. Højland, og jeg er en rigtig Videbæk-dreng. Jeg har boet her nærmest hele mit liv og kunne slet ikke forestille mig det anderledes. 

Jeg er 24 år gammel, uddannet i den lokale SuperBrugsen og arbejder til daglig som købmand. De fleste af jer kender formentlig min far, Niels Højland, og det er uden tvivl her, at min politiske interesse er blevet vakt. Jeg har ikke haft den store politiske karriere hverken indenfor VU eller Venstre, men har alligevel siddet i en del bestyrelser i Venstre, samt været formand i Videbæk Venstre og i VU. 

Når alt det er sagt, så ser jeg mig selv som en person, der er til at tale med. Både når du møder mig nede i byen, over telefonen og hvis jeg ender i byrådet, så vil jeg også være til at snakke med der. Jeg vil rigtig gerne snakke med jer og høre, hvad I mener, vi skal have gjort noget ved. Det er demokrati for mig. 

Hvis jeg kommer i byrådet, så skal borgeren komme før systemet! Det burde være en selvfølge, men bureaukratiet i sagsbehandlingen i vores kommune gør, at mennesker bliver set som en stak papirer i stedet for som mennesker. Vi skal passe på med at kontrol og snørklede arbejdsgange ikke spænder ben for, at mennesker får det, de har brug for. Jeg foreslår, at vi gør systemet mere simpelt og tilpasser kommunen efter os i stedet for at tilpasse efter statistiske målsætninger.

Hvis jeg kommer i byrådet skal der skabes et øget fokus på den østlige del af kommunen. Dette område skal gøres attraktiv for tilflyttere. Det skal hverken forståes som sognerådspolitik eller hvad det ellers bliver kaldt. Vi må forstå, at når der bliver gjort noget godt i Videbæk, Vorgod-Barde eller Spjald, så gavner det hele kommunen. I form af vækst og tilflyttere. Det handler ikke om sognerådspolitik, som man så ofte bliver beskyldt for, når man ikke mener, at alt skal ligge i Ringkøbing. Den østlige del af kommunen skal i fokus som hele kommunens løsning på bosætningsproblemet. Videbæk ligger centralt. Tæt på både Herning, Ringkøbing og Skjern. Altså, arbejdspladser, indkøbsmuligheder og oplevelser. Det er dét, vi skal slå os op på! 

Jeg må blankt erkende, at jeg ikke tror på at folk flytter til f.eks. Ringkøbing hvis de har arbejde i Herning eller længere væk. Her mener jeg simpelthen, vi har en guldgrube i Videbæk hvis vi formår at udnytte byens potentiale.

Hjemmeside